Mailsupport

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

AnyDesk – Hulp op afstand

Met deze app is het mogelijk om computerhulp op afstand te vragen. Via een externe verbinding wordt er contact gemaakt tussen de twee computers en wordt het scherm gedeeld.

• Windows
  • Mac

Wat zijn de stappen om AnyDesk werkend te krijgen:

1
Download AnyDesk

Klik hier om te downloaden.

2
Je krijgt nu een pop-up te zien, druk nu op uitvoeren

AnyDesk uitvoeren popup

Je kunt tijdens het downloaden en openen van AnyDesk de volgende popup krijgen, neem het over zoals het hier staat aangegeven.

AnyDesk toegangsscherm

3
Het scherm van AnyDesk wordt geopend

AnyDesk startscherm

4
Je ziet op je scherm AnyDesk-adres

Je ziet op je scherm AnyDesk-adres: staan met daaronder je persoonlijke nummer (in mijn geval is het: 740 653 905, zoals hierboven aangegeven). Dit nummer kan je aan ons doorgeven zodat wij de connectie met jouw computer kunnen maken. Als we connectie met je maken ziet dat er als volgt uit:

AnyDesk uitnodiging

5
Zodra je de verbinding hebt geaccepteerd zie je het volgende beeld

AnyDesk sessie gestart

Wij hebben je computer nu overgenomen, blijf wel van de muis en het toetsenbord af anders wordt het lastig om te doen waarvoor we je computer over hebben genomen.

6
AnyDesk sessie sluiten

Als we klaar zijn kunnen wij de AnyDesk sessie sluiten, jij kan dit ook doen. Als je AnyDesk nu sluit krijg je een popup melding. Als je denkt dat je AnyDesk nog een keer wilt gebruiken kan je het installeren, als je dit niet wilt druk je op nee en wordt het programma afgesloten.

Wat zijn de stappen om AnyDesk werkend te krijgen:

1
Download AnyDesk

Klik hier om te downloaden.

2
Je krijgt nu een pop-up te zien (zie screenshot 2), druk nu op bestand opslaan -> OK

popup scherm AnyDesk downloaden

3
Nu staat AnyDesk bij je downloads op je computer. Open de downloads en dubbelklik op het bestand.

AnyDesk bij downloads openen

Nu komt het volgende scherm in beeld, sleep AnyDesk naar applicatie en klik vervolgens dubbel op het rode icoontje van AnyDesk.

AnyDesk installeren op Mac

4
Je krijgt nu de volgende popup melding te zien (screenshot 4), je kunt het openen.

AnyDesk openen

5
Deze werkplek met daaronder je persoonlijke nummer

Je ziet op je scherm ‘Deze werkplek’ staan met daaronder je persoonlijke nummer (in mijn geval is het: 297 370 048, zie screenshot 6). Dit nummer kan je aan ons doorgeven zodat wij de connectie met jouw computer kunnen maken. Zorg ervoor dat je je rechten configureert voordat we verbinding proberen te maken. Klik op configureren.

Anydesk panel

Je krijgt nu de volgende popup melding.

Popup beveiliging omzetten

Ontgrendel het hangslot om de instellingen te veranderen en vink dan AnyDesk aan (screenshot 8).

Beveiliging AnyDesk omzetten

6
Uitnodiging ontvangen

Je bent nu klaar om een uitnodiging te ontvangen, zodra je deze ontvangt zie je het volgende scherm (screenshot 9). Zorg ervoor dat je privacy-modus activeren en toetsenbord en muis blokkeren uitgevinkt hebt staan.

Uitnodiging AnyDesk: voorkeuren

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image