Blogs / Testimonials

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Blogs3 maart 2021

Corona als motor voor de digitale transformatie

Het blijft onwerkelijk hoe een virus als corona ons leven beïnvloedt. Covid-19 zette een enorme druk op onze samenleving, maar communiceren tijdens deze pandemie blijft cruciaal. Het gevolg van de lockdown en de afstandsmaatregelen? Digitalisering!

Het blijft onwerkelijk hoe een virus als corona ons leven beïnvloedt. Covid-19 zette een enorme druk op onze samenleving, maar communiceren tijdens deze pandemie blijft cruciaal. Het gevolg van de lockdown en de afstandsmaatregelen? Digitalisering! Ben jij ook benieuwd hoe de werking van bedrijven is veranderd én hoe de digitalisering daar een rol in speelt? Ontdek het in deze blog!

Appoint, blog, corona, digitale transformatie, online agenda, afsprakenbeheer
Digitaal is het nieuwe normaal
Intussen is deze transformatie voor veel bedrijven een zeer belangrijke prioriteit geworden. Hoe je het ook draait of keert, de pandemie zette een aantal belangrijke evoluties in gang. Eén daarvan is de grote sprong op vlak van digitalisering. Online vergaderruimtes werden geïntroduceerd, we kochten massaal de webshops leeg én onze sociale contacten vonden plots online plaats. In één vingerknip evolueerden we naar een virtuele wereld.

De impact op bedrijven
We ervaren het allemaal, de coronapandemie heeft ons dagelijks leven énorm veranderd. De digitalisering schakelt noodgedwongen een versnelling hoger: Veel medewerkers werken vandaag van thuis uit in plaats van op hun gebruikelijke werkplek. Vergaderingen, gesprekken en evenementen vinden online plaats en nieuwe video conferencing platformen werden geïntegreerd zoals Microsoft Teams, Skype, Zoom, etc. Video conferencing is vandaag zowat de enige manier om echt voeling te houden met collega’s en klanten.

Maatregelen om de uitbraak in te dammen, zoals sociale afstand en thuiswerken, hebben bedrijven echter verplicht om creatief te zijn met hun wervingsprocessen. Velen kiezen daarom voor virtuele methoden, zoals videoconferenties. Het inwerken van nieuwe medewerkers via telewerk hoort intussen ook bij het “nieuwe normaal”.

Appoint, blog, corona, digitale transformatie, online agenda, afsprakenbeheer
Videobellen als een pro #AppointTips
Gebruik deze tips & tricks als leidraad voor een kwalitatief videogesprek.

Stabiel beeld✔️
Zorg ervoor dat je telefoon, tablet of laptop waarmee je videobelt een stabiele ondergrond heeft.

Houding en afstand tot de camera✔️
Denk na over een gezonde zithouding en zorg ervoor dat je je gesprekspartner jou goed kan zien.

Zet de camera op ooghoogte✔️
Staat je camera veel lager dan je ogen? Dan kijk je omlaag op beeld. Zet daarom je camera op ooghoogte zodat je in de ogen van je gesprekspartner kunt kijken.

Kies een goede achtergrond✔️
Zorg dat je achtergrond niet té veel afleidt.

Het licht zien✔️
Voorzie licht aan de voorkant van je gezicht. Een betere belichting zorgt voor kwalitatiever beeld en voor een professionele indruk.

Het geluid✔️
Gebruik een koptelefoon, het geluid is namelijk erg belangrijk tijdens het videobellen.

Conclusie
Wie vandaag nog geen digitaliseringsstrategie heeft, staat voor een grote opgave. De coronacrisis heeft het dagelijks leven goed door elkaar geschud. Veel bedrijven hebben een grote impact gekend én het is (helaas) nog niet voorbij. Ook Appoint blijft inzetten op digitaal innoveren door online aanwezig te zijn én iedereen op een veilige afstand te blijven helpen.

Lees hier hoe Appoint jouw werk uit handen kan nemen.

Share