Blogs / Testimonials

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Blogs2 mei 2022

Het belang van SEO voor iedere onderneming

Een website is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken. Logisch ook, aangezien we meer en meer online aanwezig zijn en op zoek gaan naar antwoorden. Een zoekmachine zoals Google is ons startpunt. Het is daarom dan ook belangrijk dat je goed scoort op Google en zo hoog mogelijk in de zoekresultaten komt te staan. Maar hoe begin je hieraan?

Wat is SEO en waarom zou iedereen hierop moeten inzetten? 

Een website is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken. Logisch ook, aangezien we meer en meer online aanwezig zijn en op zoek gaan naar antwoorden.

Een zoekmachine zoals Google is ons startpunt. Het is daarom dan ook belangrijk dat je goed scoort op Google en zo hoog mogelijk in de zoekresultaten komt te staan. Maar hoe begin je hieraan? Online adverteren (SEA = Search Engine Advertising) is een snelle manier om goed te scoren op Google, maar hier staat wel een budget tegenover. 

Maar niet gevreesd, want er is ook een gratis alternatief! Laten we starten met het investeren in het organisch bereik (SEO = Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie). Bij SEO kan het zijn dat het een tijdje duurt vooraleer je de vruchten ervan plukt, maar het is de investering waard en mag zéker niet onderschat worden. 

Wat is SEO (zoekmachineoptimalisatie)? Uitleg, werking en prijzen. - Coemans.com

Verhoog je zoekresultaten

Waarom is SEO belangrijk en moeten we als ondernemer hier meer aandacht aan schenken? Heb je het ook al voorgehad dat wanneer je op zoek bent naar iets via Google dat je meteen klikt op een van de eerste linken die tevoorschijn komen? Wanneer jouw website niet tussen de eerste 10 zoekresultaten staan, dan is de kans klein dat mensen die op zoek zijn naar wat jij te bieden hebt, je website ooit gaan vinden. 

 Vooraleer we overgaan naar HOE we dit gaan doen, nemen we een stapje terug en leggen we uit wat SEO eigenlijk is. 

 SEO staat voor Search Engine Optimization oftewel zoekmachine optimalisatie. Zoals het woord het zelf zegt is het dus het optimaliseren van je website. De eerste stap is dat je website geoptimaliseerd moet worden voor zowel zoekmachines als bezoekers. Het is van groot belang dat de teksten op je website goed geschreven zijn. 

 Welke woorden kan je best vaak herhalen op je website? Dat kan je heel gemakkelijk achterhalen door een zoekwoordenanalyse uit te voeren. Je kan via Google zelf een zoekwoordenanalyse uitvoeren. 

Je gaat bepalen welke zoekopdrachten relevant zijn en vaak door je doelgroep worden ingegeven. Want bij deze zoekwoorden is de kans groot dat een klant op zoek is naar jouw bedrijf en website.  

 

The tech side

Heb je de zoekwoorden verzameld? Dan is het tijd om je websitebouwer te contacteren en zorgen dat je website moet voldoen aan alle technische richtlijnen. 

✔︎ Zorg voor een vlotte laadtijd van je website

✔︎ Zorg voor een mobielvriendelijke website.

✔︎ Wil je een stapje verder gaan? Controleer of de URL’s van je webpagina’s leesbaar zijn.* 

*Google toont ook URL’s in zoekresultaten. Een goede URL voor bijvoorbeeld een contactpagina is: www.appoint.be/contact en niet ‘www.appoint.be/?pageid=123&source=abc’

 

Let’s start writing!

De sleutel tot een goede SEO is goede content voorzien. Wat leest jouw doelgroep graag? Wat vinden zij interessant? Het is heel belangrijk om je in hun schoenen te plaatsen. 

Enkele gouden tips: 

✔︎ Schrijf blogs; 

✔︎ Plaats video’s; 

✔︎ Teksten moeten een antwoord bieden op de zoekvragen; 

✔︎ Gebruik synoniemen van je zoekwoorden; 

✔︎ Verwerk (zoek)woorden in de titel, tussenkopjes en inhoud van de alinea’s; 

✔︎ Google leest ook koppen en tussenkopjes (H1, H2, …) dus zorg dat je de zoekwoorden ook hierin verwerkt; 

✔︎ Leg linken binnen verschillende pagina’s op je website.

typing | GIF | PrimoGIF

Let wel op! Zet je teksten niet vol met zoekwoorden. Google tolereert overmatig gebruik van zoekwoorden niet en zal ervoor zorgen dat je website lager in de zoekresultaten zal verschijnen. 

Keep it fun and simple! Klaar om van start te gaan?! 

 

Is je website verouderd of heb je een technisch oog voor nodig om een volledige website check te doen? Appoint to the rescue! 

CONTACTEER ONS VOOR MEER INFO

Share